"Dit is de reden waarom ik het 'fucking' haat om naar de BET Awards te komen!"

"Net voor ze het podium opstapte om het publiek warm te maken voor haar nieuwste video van de hit "Bitch better have my money", werd Rihanna gefilmd toen ze een 'gespannen' moment had met de programmadirecteur van de BET Awards, Stephen Hill." Niet alleen celebritywebsite Cosmopolitan merkte de boze uithaal van de popzangeres op, eind juni 2015, toen ze een pakje met geld in het gezicht van Hill gooide en daarna, alsof ze beledigd was, het podium opstapte. Ook op Twitter liet men daarna alle remmen los. Het was immers niet meteen duidelijk waarom Rihanna zo reageerde op de uitreiking van de 'Black Entertainment Television'-prijzen. Ook vannacht, wanneer zwarte artiesten opnieuw in de bloemetjes gezet worden, hoopt men wellicht op zo’n viraal moment.

Maar 4 jaar geleden ging dus alle aandacht naar de boze reactie van Rihanna die foeterde van: "Maar waarom? Dit is de reden waarom ik het 'fucking' haat om naar de BET’s te komen!" Het leverde, zoals diverse nieuwsmedia concludeerden, "een heerlijk stukje televisie" op:

Al snel werd er gezocht naar een verklaring van Rihanna’s gedrag. Blijkbaar wilde ze het geld in het publiek gooien, nadat ze een stukje van haar nieuwste video aangekondigd had. Maar dat zou dan eerst door de veiligheidsmedewerkers, die chaos in het publiek vreesden, en daarna ook door Hill afgeraden en verboden worden. Tot grote frustratie van de zangeres uit Barbados. Op Twitter vond deze uitleg alvast snel een grote aanhang, met reacties als:

Maar omdat alles niet was wat het leek, ging muziekwebsite Billboard verder op onderzoek uit. Men kreeg dan uiteindelijk ook de bevestiging dat alles in scène gezet was. Iets wat ook duidelijk werd toen Rihanna, na het evenement, volgende 'kiss and make up'-foto op haar Instagramaccount publiceerde:

Voor Stephen Hill was het alvast een van de onvergetelijke momenten uit zijn carrière. Zo concludeerde muziekwebsite The Boombox in maart 2017, nadat Hill een stapje opzij gezet had bij de organisatie van de BET Awards: "In deze tijden van sociale media draait het allemaal rond viraal gaan. In 2015 werd Hill zelf een 'trending topic' toen hem door Rihanna een pakje met geld in het gezicht gesmeten werd. Velen dachten dat er iets grondigs fout zat tussen beiden en fulmineerden daarom hun ongenoegen op Twitter. Maar uiteindelijk bleek het om een vooraf geplande grap te gaan, die toch een van de meest hilarische momenten van deze uitreiking gebleven is."

Of er vannacht opnieuw een dergelijk hilarisch moment viraal zal gaan, is nog afwachten. In ieder geval worden dan opnieuw BET Awards uitgereikt en dat voor de 19e keer. Gastvrouw van dienst is Regina Hall, bekend van het bioscoopsucces "Girls trip" uit 2017. Onder de genomineerden zijn er alvast veel bekende namen, zoals Viola Davis ("Beste actrice"), Chadwick Boseman ("Beste acteur"), Beyoncé ("Beste vrouwelijke artiest"), Bruno Mars en John Legend ("Beste mannelijke artiest"), Drake ("Beste mannelijke hiphopartiest"), én Cardi B en Nicki Minaj ("Beste vrouwelijke hiphopartiest").

Meest gelezen