Zwaar ongeval op E40 in Zwijnaarde, rijbewijs bestuurster ingetrokken

Op de E40 van Brussel naar de kust heeft zich een ongeval met een motorrijder voorgedaan in Zwijnaarde. Dat veroorzaakte grote verkeersproblemen in beide richtingen. Rond 21.30 uur was de snelweg weer vrij en kwam het verkeer opnieuw op gang. Het rijbewijs van de bestuurster die het ongeval veroorzaakte, werd ingetrokken.

Het ongeval gebeurde rond 18 uur.  Een vrouw die met haar wagen richting Oostende reed, begon volgens een getuige te slingeren op het middenvak. Ze week eerst naar rechts uit richting een vrachtwagen, en corrigeerde daarna sterk naar links. Ze raakte de middenberm maar nam ook een motorrijder mee, die over de berm gekatapulteerd werd.

De man werd daarna mogelijk ook aangereden door een bus met schoolkinderen die in de andere richting reed. De motorrijder raakte levensgevaarlijk gewond en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat om een 50-jarige man uit Deinze.  Het parket kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Rond 21.30 uur was de weg in beide richtingen vrijgemaakt en kwam het verkeer weer op gang. De omleidingen werden gestopt. Het rijbewijs van de 31-jarige autobestuurster werd ingetrokken.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen