Manneken Pis zal niet gekleed worden als Michael Jackson

Manneken Pis zal komende dinsdag geen kostuum van popster Michael Jackson aangetrokken krijgen. De stad Brussel heeft de goedkeuring daarvoor ingetrokken, meldt de krant La Dernière Heure.

Vorig jaar diende fanclub MJBackstage een aanvraag in om een kostuum te mogen schenken aan de stad Brussel waarmee Manneken Pis zou aangekleed worden. De ceremonie was voorzien voor komende dinsdag 25 juni, wanneer het 10 jaar geleden zal zijn dat Michael Jackson overleed.

Het dossier werd aanvankelijk goedgekeurd door het - toenmalige - Brusselse stadsbestuur, het kostuumpje zelf is afgewerkt en ligt klaar. Maar het huidige college van burgemeester en schepenen heeft die beslissing nu "geactualiseerd", bevestigt schepen van Cultuur Delphine Houba (PS).

Concreet: Manneken Pis zal het kostuumpje niet aangetrokken krijgen en ook de officiële overhandiging aan de stad Brussel wordt geannuleerd. Er zal enkel een "administratieve ontvangst" van het kostuumpje zijn.

Schepen Houba verwijst voor de beslissing naar de documentaire "Leaving Neverland", waarin twee mannen getuigen over hoe Michael Jackson hen misbruikt heeft.

Fanclub MJBackstage betreurt de gang van zaken en heeft het over amateurisme omdat ze naar eigen zeggen niet eens officieel op de hoogte is gesteld van de beslissing. 

Meest gelezen