Rock Werchter tijdens hittegolf: lege drinkbus voor water mag mee, tenten worden gekoeld en zonnecrème smeren is must

Ook de organisatie van Rock Werchter, dat komende donderdag start, bereidt zich voor op de warme temperaturen die voorspeld worden voor volgende week.  Nieuw in vergelijking met vorige edities is dat festivalgangers een lege drinkbus mogen meebrengen die ze op de festivalweide kunnen vullen met fris water.

  • Water is het sleutelwoord in het hittegolfplan. Festivalgangers mogen voor het eerst een lege drinkbus meebrengen die ze gratis met drinkbaar water aan de sanitaire blokken mogen vullen en in ruil voor één drankbon kan je ook een 50cl flesje plat water krijgen aan de drankstands. Indien nodig zal de organisatie ook actief water uitdelen aan de ingang en in de vakken vooraan bij het podium en aan de ingang van camping The Hive op woensdag. Dat zal ook gebeuren bij de festivalgangers die op de bus wachten in Leuven.
  • In het festivalpark worden er op verschillende locaties verfrissingspunten voorzien met niet-drinkbaar water. Verspreid over de weide worden ook vernevelingssystemen geplaatst. The Barn en KluB C, de tenten met de randpodia, worden voorzien van een koelingsysteem.
  • Bescherm je tegen de zon en maak mensen die in de volle zon slapen, wakker, vraagt de organisatie. Er wordt ook een team zonnecrème-verdelers de wei opgestuurd.
Wie een ticket heeft, krijgt nog een elektronische nieuwsbrief met praktische tips in de mailbox. Ook via sociale media worden de Werchtergangers gesensibiliseerd. Tijdens het festival heeft de organisatie een permanente, rechtstreekse lijn met Meteogroup om de weersituatie op te volgen. 
 

Volgende week worden temperaturen boven de 30 graden verwacht. Ook het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft de waarschuwingsfase van het warmteactieplan al geactiveerd. 

Rock Werchter begint donderdag en loopt tot en met zondag. Headliners zijn onder meer P!nk, The Cure, Mumford & Sons en Muse. 

Meest gelezen