BELGA/LUYTEN

Droog en zonnig weekend kondigt zich aan, maar daarna begint de hitte pas echt

Het weekend kondigt zich droog en zonnig aan, met zaterdag temperaturen tot 23 graden, en zondag tot 28 graden. Daarna wordt het puffen en zweten, want volgende week wordt het tropisch warm en gaan we (ver) boven de 30 graden.

Vandaag blijft het droog met opklaringen en bewolkte perioden. Aan zee is het meestal zonnig. De maxima liggen tussen 17 graden op de Hoge Venen en 21 graden in de Kempen. De zuidwestenwind waait matig uit west tot noordwest.

Vanavond en vannacht klaart het uit en koelt het af tussen 7 graden in de Ardennen en 12 graden aan zee. De wind wordt overwegend zwak en ruimt naar noordoostelijke richtingen.

Zaterdag begint zonnig met in de loop van de dag vorming van stapelwolken. Het blijft droog met maxima rond 23 graden in het centrum en een matige, later zwakke noordoostenwind. Zondag verloopt droog en zonnig met soms hoge wolkensluiers. Het wordt warm met maxima tot 28 graden.

Maandag blijft het droog en zonnig met hoge wolkensluiers. Het wordt zeer warm met maxima tot 30 graden in het centrum en tot 31 graden in de Kempen. Ook aan zee is het met 28 graden warm.

Ook dinsdag blijft het droog en zonnig met soms hoge wolkensluiers. Het wordt nog warmer met maxima op veel plaatsen tot 32 graden, tot 33 graden in de Kempen. Ook aan zee is het met 31 graden zeer warm.

Woensdag wordt 35 graden verwacht, en ook de dagen daarna blijft het tropisch warm. Naar alle verwachting zullen we van een hittegolf kunnen spreken (minstens 5 dagen met 25 graden, waarvan 3 met meer dan 30 graden).

Bekijk hier het recentste weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen