West-Vlamingen maken populair brexitbier en spotten met Britse premier May

Brouwerij Alvinne uit Moen spot op een ludieke manier met de Britse premier Theresa May. De brouwerij maakt al eventjes ludieke brexitbiertjes. Vorige week slaagde een klant erin om één van hun biertjes binnen te smokkelen in het parlement in Zwitserland waar May een toespraak gaf.

De man slaagde erin een foto te nemen van het brexitbier samen met de Britse premier en stuurde die door naar de brouwerij.

Het bier op de foto heet Hard Brett-xit, een woordspeling. Zo spotten ze subtiel met de chaotische politieke situatie in het Verenigd Koninkrijk. "Brett" is ook de afkorting voor een wilde gist die ze gebruiken om het bier te maken, "Brettanomyces". Onder de naam plaatste de brouwerij de tekst "Sweet, Bitter and Sour with a touch of regret" op hun etiket, gevolgd door de vlag van het VK die overgaat in de Europese vlag.

De brexitbiertjes verkopen zeer goed in Engeland. Het bier was op twee dagen uitverkocht, voornamelijk door Britse klanten.

Meest gelezen