Video player inladen...

200 mensen betogen in Brussel tegen geweld in Soedan

Op het Schumanplein in Brussel hebben een 200-tal mensen geprotesteerd tegen het geweld in Soedan. Al wekenlang is het onrustig in het land. Begin juni viel het Soedanese regime een tentenkamp van betogers aan. Daarbij vielen meer dan 100 doden.

Even recapituleren: de humanitaire en politieke crisis in Soedan is al maandenlang aan de gang. Dictator Omar Al-Bashir werd begin april gedwongen om af te treden. Het leger had zich aan de kant van de demonstranten geschaard en nam de macht over. Maar sindsdien weigeren militairen de macht over te dragen aan een burgerregering. En opnieuw kwam er protest.

Op 3 juni werd het tentenkamp van de betogers aangevallen door de militairen. De trieste balans: meer dan 100 doden. Lichamen werden in de Nijl gedumpt om het officiële aantal slachtoffers laag te houden. 

Internationaal kwam er al heel wat protest tegen het geweld, en ook in Brussel werd er vanmiddag betoogd. Op het Schumanplein in Brussel protesteerden 200 mensen tegen het geweld. Er wordt ook een sticker verspreid om zoveel mogelijk mensen te informeren om te sensibiliseren. "Via onze sticker kunnen mensen op onze social media-accounts terechtkomen, waar ze alle video's en informatie over de gebeurtenissen in Soedan kunnen raadplegen."

Bekijk het verslag van de betoging in Brussel uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...

Meest gelezen