"La vie est Riguelle", Klara-programma over Frans chanson, is uitgezongen

Na vijf jaar zetten muzikant Patrick Riguelle en radiopresentatorJan Hautekiet een punt achter "La vie est Riguelle", hun populaire reeks over het Franse chanson, uitgezonden op Klara. De laatste uitzendingen gingen live vanuit een Brussels jazzcafé.

Vijf seizoenen was "La vie est Riguelle" op zaterdagavond op Klara te horen. Elke week koos Patrick Riguelle Franse liedjes uit een ver of nabij verleden  rond een thema, gezongen door bekende en onbekende zangers. Daarover zette Riguelle dan een boom op met zijn copain Jan Hautekiet. De twee speelden ook samen muziek en hadden hoorbaar plezier in de vele verhalen over artiesten en liedjes. "We willen stoppen op een hoogtepunt", zei Riguelle op Klara.

De laatste zes uitzendingen gingen deze week live vanuit het café Archiduc in Brussel met gasten, volgens Jan Hautekiet "zielsverwanten die mee het pad gelopen hebben".  Op de laatste avond was er onder meer een duet te horen van Patrick Riguelle en Katelijne Boon van Klara, "Plus bleu que le bleu de tes yeux".

Van Frans chanson krijg ik honger

Patrick Riguelle

"Ik word zelf gelukkig van Frans chanson", zegt Patrick Riguelle, "ik krijg er honger van! En ik denk meestal aan goed weer". Hij bekent: "Onze instelling was ongegeneerd nostalgisch." Overigens bleek uit luisteraarsreacties dat nogal wat mensen het programma erg waardeerden tijdens het koken.

Frans chanson gaat over Het Leven

Jan Hautekiet

Jan Hautekiet: "Het zijn ook gewoon heel goed gemaakte nummers. En misschien meer dan in andere talen vertellen Franse liedjes vaak iets over Het Leven in al zijn facetten." Chansonniers zijn ook culturele figuren, merkt Jan Hautekiet op; ze zijn vaak ook actief op andere fronten, als acteur bijvoorbeeld. Zoals bijvoorbeeld Bourvil, wiens "Le petit bal perdu" te horen was in de eerste en in de laatste uitzending:

Van "La vie est Riguelle" werden ook cd's gemaakt en het duo Riguelle-Hautekiet toert ook live langs Vlaamse culturele centra.

Meest gelezen