AFP or licensors AFP OR LICENSORS

Kim Jong-un ontvangt brief van Trump: "Interessante boodschap die ik ernstig zal overdenken"

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un heeft een persoonlijke brief ontvangen van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat bericht het staatsagentschap KCNA. Wat er precies in de brief staat is niet geweten, maar een tevreden Kim liet wel los dat het schrijven een "uitstekende inhoud" bevatte en dat hij die "interessante boodschap ernstig zal overdenken". Tot slot loofde hij het "politieke beoordelingsvermogen" en de "uitzonderlijke moed" van Trump.

Eerder deze maand kreeg Trump een brief van Kim, die hij omschreef als "onverwacht" en "heel mooi". 

Ondanks gesprekken op het hoogste niveau blijft de relatie tussen Noord-Korea en de VS erg gespannen. Een tweede top tussen Kim en Trump draaide eind februari op niets uit. Beide landen slagen er voorlopig niet in om tot een overeenkomst te komen over de nucleaire ontwapening van Noord-Korea.

Zo blijft Pyongyang aandringen op een versoepeling van de internationale sancties tegen het land, terwijl de Amerikanen van plan zijn om de sancties te handhaven zolang de dreiging van het Noord-Koreaanse atoomprogramma niet volledig is afgewend.

Volgende week gaat Trump op bezoek naar Seoel, de hoofdstad van Zuid-Korea. Hij zal er gesprekken voeren met president Moon Jae-in.

Meest gelezen