2019 Invision

The Rolling Stones hervatten tournee na hartingreep Mick Jagger 

Mick Jagger (75), de frontman van The Rolling Stones, heeft voor het eerst sinds zijn hartoperatie in april opnieuw op het podium gestaan. The Rolling Stones speelden gisterenavond een concert in Chicago, en hervatten nu ook de Amerikaanse tournee die werd onderbroken voor de hartingreep van Jagger. Volgens Amerikaanse media stond Jagger op het podium zoals fans hem kennen: energiek.

Begin april raakte bekend dat Jagger een hartoperatie moest ondergaan. Een van zijn hartkleppen werd met succes vervangen. Op doktersadvies laste hij daarna een rustpauze in. Daardoor moesten The Rolling Stones het Amerikaanse luik van hun "No filter"-tournee in de VS en Canada even "on hold" gezet. 17 concerten werden tijdelijk uitgesteld, met de boodschap dat de groep zo snel mogelijk de draad weer zou oppikken.

Vrij snel na Jaggers operatie liet de manager van The Rolling Stones weten dat Jagger "succesvol geopereerd" was, en dat hij "naar alle verwachting volledig zou herstellen", zo tekende USA Today op. Iets meer dan twee maanden na Jaggers ingreep staan de rockers weer samen op het podium.

2019 Invision

Gisterenavond pikten The Rolling Stones de draad weer op met een uitverkocht concert voor 61.500 bezoekers in Chicago. Fans en de aanwezige pers zagen een Mick Jagger zoals de wereld hem kent: energiek en goed bij stem. Jagger legde naar goede gewoonte de nodige kilometers af op het podium en was zoals steeds gekleed in een skinny broek en een opvallend vestje. 

Het concert opende met "Street Fighting Man".  De rest van de setlist stond bol van de klassiekers, met "Gimme shelter" en "Satisfaction" als ultieme bisnummers. Voor zover bekend zei Jagger zelf in zijn bindteksten tijdens de show niets over zijn recente gezondheidsproblemen.

The Rolling Stones touren nog de hele zomer: op 31 augustus spelen ze hun laatste concert uit de reeks in Miami.

2019 Invision

Meest gelezen