Video player inladen...

Twee doden bij crash sportvliegtuigje in Henegouwen

In Pont-à-Celles, in de provincie Henegouwen, is een sportvliegtuigje van het type ULM neergestort. De twee inzittenden overleefden de crash niet. Het is al het derde incident met een ULM - een ultralicht motorvliegtuig - deze week. 

Het is het derde incident op één week tijd met een ULM, een ultralicht motorvliegtuig. Deze middag crashte een sportvliegtuigje in Pont-à-Celles, in Henegouwen. Daarbij vielen twee doden. Dat heeft de burgemeester bevestigd. 

Het vliegtuigje kwam van Maillen, bij Namen. Vlakbij de vliegclub van Buzet, een deelgemeente van Pont-à-Celles liep het mis. De piloot vroeg nog om te landen, maar crashte neer. "De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar ze konden niets meer doen", vertelt burgemeester Pascal Tavier (PS) aan RTBF. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Er zullen nu experts ter plaatse komen om de precieze omstandigheden van het ongeval op te helderen. "Er zijn nog veel vragen", vervolgt de burgemeester.

Eerder deze week, op dinsdag, liep er een landing met een gelijkaardig toestel mis in Assesse, bij Namen. Daar vielen geen gewonden. Een dag later stortte een sportvliegtuigje neer langs de E40, in Landen. Na de crash vatte het vliegtuigje vuur. De twee inzittenden raakten gewond.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...

Meest gelezen