Acteur Kevin Costner biecht geheim op over poster "The bodyguard": "De vrouw in mijn armen is niet Whitney Houston"

Er zijn weinig romantische drama's uit de jaren 90 zo iconisch als "The bodyguard", de film waarin de chemie tussen hoofdrolspelers Whitney Houston en Kevin Costner van het scherm spat. Die laatste heeft in "Entertainment Weekly" een opvallende bekentenis gedaan over de al even iconische filmposter. Want het is niet Whitney Houston die Kevin Costner op die foto in zijn armen draagt, maar een nobele onbekende.

Op de poster van "The bodyguard" staat Kevin Costner die als bodyguard popster Rachel Marron - vertolkt door Whitney Houston - in zijn armen wegdraagt, nadat er rellen zijn uitgebroken na een optreden. Op de foto verbergt het personage van Houston haar hoofd tegen de schouder van Costner, en daar is een goede reden voor. "Want dat was Whitney helemaal niet", biecht Costner nu op aan Entertainment Weekly.

"Ze was na de opnames van die dag al naar huis vertrokken. Dus haar "body double" heeft geposeerd voor de foto. Met haar gezicht naar mijn schouder toe, wat voor het beeld sowieso goed uitkwam. Maar het meisje was toch op haar ongemak."

Het beeld voor de poster van "The bodyguard" werd gemaakt nadat de memorabele filmscène was ingeblikt. Volgens Costner was het meteen duidelijk dat het beeld waar hij als bodyguard personage Rachel naar buiten draagt het perfecte posterbeeld zou zijn. "Ik heb die foto zelf gekozen, omdat een vriend van mij die gemaakt heeft. Ik heb dat beeld zelf ingestuurd naar filmstudio Warner Brothers met de mededeling: "hier is de poster". Technisch gezien is deze foto niet speciaal of artistiek, maar het beeld op zich is enorm suggestief."

Ondanks Costners enthousiasme waren de filmbonzen niet meteen overtuigd. Houston was begin jaren 90 een grote ster, en dus ook een publiekstrekker. "En daarom vonden ze het niet kunnen dat haar gezicht niet herkenbaar op de poster stond. Ze hebben dat beeld nog proberen bewerken, door Whitney's hoofd erop te animeren, zodat je haar wel zag. Maar voor mij was het duidelijk, en ik heb dat ook gezegd. "Jongens, ik denk dat we het bij het eerste shot al hadden." En zo geschiedde.

Meest gelezen