Jonge magneetvissers halen mortiergranaat boven in kanaal Dessel-Schoten

Drie jonge magneetvissers hebben een mortiergranaat opgevist uit het kanaal Dessel-Schoten, in Brecht. De ontmijningsdienst DOVO moest ter plaatse komen om het springtuig op te halen en op een veilige plaats tot ontploffing te brengen. 

Drie jonge magneetvissers hebben een springtuig bovengehaald in het kanaal Dessel-Schoten, ter hoogte van de ophaalbrug in Brecht. Toen ze de mortiergranaat uit het water visten, alarmeerde een van de jongens meteen de brandweer. Ze lieten het springtuig opnieuw rustig onder water zakken en hielden zich op veilige afstand tot de hulpdiensten ter plaatse kwamen. 

De ophaalbrug werd enkele uren afgesloten in afwachting dat de ontmijningsdienst DOVO ter plaatse kwam om het springtuig op te halen. DOVO heeft de mortiergranaat meegenomen en brengt hem op een veilige plaats in de buurt tot ontploffing. Het ging om een mortiergranaat uit de Tweede Wereldoorlog. 

Meest gelezen