Video player inladen...

Collega Martine Prenen en muzikale vriend Eric Melaerts halen herinneringen op aan Yasmine

Komende dinsdag is het exact 10 jaar geleden dat zangeres en presentatrice Yasmine overleed. Een dag die collega Martine Prenen en muzikale vriend en collega Eric Melaerts nog vaak in gedachten herbeleefd hebben. In "De zevende dag" haalden ze herinneringen op aan hun betreurde vriendin. "Ik mis haar, punt", aldus Melaerts.

Dinsdag zendt Eén de documentaire "Dit was Yasmine" uit. Daarin blikken familie, vrienden en collega's terug op leven en werk van Hilde Rens, de echte naam van Yasmine. Ook Prenen en Melaerts komen daarin aan het woord. Melaerts speelde in "De zevende dag" solo op gitaar Yasmines bekendste nummer "Porselein". "Een nummer dat nog altijd perfect samenvat wie ze is, en een lied dat nog altijd weerklank vindt", aldus Melaerts.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of online op www.zelfmoord1813.be.

Bekijk hier al een fragment uit de documentaire over Yasmine:

Video player inladen...

Bekijk hier het integrale gesprek met Martine Prenen en Eric Melaerts in "De zevende dag":

Video player inladen...

Meest gelezen