Video player inladen...

Politie Brussel start intern onderzoek na filmpjes die confrontatie tussen agenten en jongeren tonen

Afgelopen vrijdagochtend kwam het tot een zware confrontatie tussen de Brusselse politie en enkele jongeren. Twee agenten raakten daarbij gewond. De politie greep hard in. Op social media circuleren beelden waarop agenten enkele jongeren stevig aanpakken met traangas. Brussels burgemeester Philippe Close vraagt een onderzoek.

Donderdagavond vond in Brussel 'Fête de La Musique' plaats. Een muziekfestival waar heel wat jongeren aanwezig waren. Na het festival trok een groot deel van hen naar het Sint-Katelijneplein in het centrum. Daar zou ruzie ontstaan zijn, de politie werd opgeroepen. Eens ter plaatse kwam het tot een confrontatie. Volgens getuigen gooiden enkele jongeren projectielen naar de politie. Twee agenten raakten daarbij gewond.

Lees verder onder de afbeelding.

De politie grijpt stevig in.

De politie greep in en op social media circuleren er beelden van politiemensen die de jongeren zwaar aanpakken. Jonge meisjes worden op de grond geduwd, een jongen roept dat hij geen lucht krijgt omdat een agent met z'n knie op hem zit.  Er wordt ook pepperspray gebruikt. 

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) veroordeelt het geweld van zowel de jongeren als de politie. Hij wil een intern onderzoek bij de Brusselse politie om te weten wat er precies gebeurd is. Pas dan wil hij oordelen of er effectief onnodig veel geweld is gebruikt. De politie van Brussel geeft voorlopig geen commentaar, maar bevestigt dat er een intern onderzoek loopt. 

Iemand wordt misselijk nadat hij met pepperspray bespoten werd.

Meest gelezen