Brandstichter aan het werk in Beersel, frituur gaat in vlammen op

In Huizingen bij Beersel is een brandstichter actief. Vrijdagochtend werd er brand gesticht in een container naast restaurant Boelekewis. Zaterdagochtend brandde de frituur op de Henri Torleylaan vlakbij het provinciaal domein van Huizingen volledig uit.

 In 2014 werd de streek rond Beersel ook al eens geteisterd door brandstichters. Toen staken ze vooral auto's in brand. Voor die feiten werden vier daders opgepakt.

Frituur Henri Torleylaan 

Vrijdagochtend werd er in Huizingen brand gesticht aan restaurant Boelekewis. Een container brandde uit maar de schade bleef beperkt tot een zwartgeblakerde achtergevel en gesprongen ruiten. De brand bleef beperkt dankzij de brandweer. Het vuur tegenhouden lukte zaterdagochtend niet toen de brandweer werd opgeroepen voor een brand in een frituur langs de Henri Torleylaan. Die frituur brandde volledig uit.

Onderzoek gestart

Het parket is een onderzoek gestart. “Volgens de branddeskundige wijst alles er op dat er brandversnellers gebruikt zijn en dus wordt er uitgegaan van opzettelijke brandstichting”, aldus woordvoerster Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

Meest gelezen