AFP or licensors

Dode en 7 gewonden bij aanval met drone op Saoedische luchthaven

Bij een aanval van Jemenitische Houthi-rebellen op de luchthaven van Abha in het zuidwesten van Saoedi-Arabië zijn gisterenavond een dode en 7 gewonden gevallen. Dat meldt de alliantie die onder leiding van Saoedi-Arabië strijdt tegen de rebellen.

Een man uit Syrië kwam om het leven, zo meldt het Saoedische nieuwsagentschap SPA. Een drone nam een parking van de luchthaven onder vuur, zo meldt nieuwszender Al Arabiya. Het luchtverkeer werd een uur onderbroken.

Eerder deze maand raakten al eens 26 mensen gewond toen Houthi-rebellen dezelfde luchthaven onder vuur namen met een raket. Volgens de Houthi's, die gesteund worden door Iran, zijn de aanvallen een reactie op de activiteiten van de alliantie in Jemen. De partijen voeren daar al sinds 2015 strijd.

Meest gelezen