"Je zag die leeuwen denken: "Wat is me dat voor iets?""

Het was alle hens aan dek afgelopen zaterdag in het Tobe Zoological Park in Japan. Er werd immers een rampoefening gehouden, mocht een van de leeuwen in de dierentuin het plots op een lopen zetten. Maar de echte leeuwen leken weinig onder de indruk, toen ze te zien kregen voor wie publiek en personeel bang moesten zijn, mochten zij uit hun kooien breken. Het pluchen verkleedpak van een van de medewerkers werkte vooral op de lachspieren en de beelden van de oefening gingen dan ook snel viraal.

Niet dat het gegeven zo nieuw was. Zo gingen enkele jaren geleden gelijkaardige beelden de wereld rond toen een Zoo in Tokyo een oefening deed om een zebra te vangen. Toen was een medewerkster van de dierentuin gekleed in een pluchen zebrapak. Dit keer was het dus een leeuw die gevangen moest worden, en zoals nieuwswebsite The Daily Dot concludeerde, "de manier waarop is ronduit ongelooflijk":

De beelden werden intussen meer dan 4,3 miljoen keer bekeken.

De leeuwen waren in ieder geval niet onder de indruk, constateerde nieuwswebsite Mashable. Het zou dan ook gegaan zijn om de eerste oefening waarbij een leeuw uitgebroken was in deze zoo. Bedoeling van de oefening was vooral te testen hoe snel de personeelsleden de bezoekers naar een veilige plek konden brengen en hoe efficiënt de doorgang voor de leeuw met een net kon versperd worden. Om het dier vervolgens met een goed gericht schot uit een geweer te verdoven.

En dat leverde op sociale media dus reacties op als:

Meest gelezen