AP

Kiss-frontman Simmons over afscheidstournee: "Iemand als Mick Jagger valt binnen het halfuur flauw in dit uniform" 

Kiss stond afgelopen zondag voor de laatste keer op Belgische bodem, op Graspop. De band bestaat al 46 jaar, maar zal na de tournee niet langer optreden. "Het heeft te maken met zelfrespect", zegt Gene Simmons. "Ik word dan 73, het juiste moment voor ons om te stoppen."

Graspop bleek alweer het festival bij uitstek te zijn voor wie van scheurende gitaren en daverende drumpartijen houdt. Zowat elk subgenre van hardrock en metal werd vertegenwoordigd op de zes podia die op de Desselse weide stonden. De 24e editie van het festival werd eentje met een bitterzoete smaak: hoewel Graspop legendes Slayer en Kiss wist te strikken, was het de laatste keer dat de bands in België zouden optreden.

De band Kiss is op dit moment bezig met zijn afscheidstournee. VRT NWS-journaliste Saskia De Schutter kon Kiss-frontman Gene Simmons kort interviewen over de afscheidstournee van Kiss.

Het artikel gaat verder onder het fragment:   

Videospeler inladen...

Gene Simmons wordt dit jaar 70. Wanneer de afscheidstournee op zijn einde loopt, zal hij 73 worden. De keuze om te stoppen met touren is voor de band een kwestie van zelfrespect. "Het is het juiste moment voor ons", zegt Simmons. "Mick Jagger is net ook begonnen met een nieuwe tour. Hij is fantastisch, maar steek hem in dit uniform en hij valt flauw binnen een halfuur". 

Heb ik gedacht dat we zo groot zouden worden? Ja, maar je moet er hard voor werken

Gene Simmons, bandlid Kiss

Dat de groep na een carrière van 46 jaar nog steeds overeind staat, is opmerkelijk. Op dit moment telt de band nog maar twee leden die het begin van de groep in 1973 hebben meegemaakt: Gene Simmons en Paul Stanley. 

Twijfelen aan het succes van de band heeft Simmons nooit gedaan: "Wanneer je droomt, zijn er geen grenzen", zegt hij in het interview. "Heb ik gedacht dat we zo groot zouden worden? Ja, maar je moet er hard voor werken."

Bekijk hier een fragment van het optreden van Kiss op Graspop:

Videospeler inladen...

Meest gelezen