Laurie Dieffembacq

Man aangehouden die mogelijk aanslag wou plegen op Amerikaanse ambassade in Brussel

De man werd zaterdagmiddag door de federale politie opgepakt omdat hij mogelijk een aanslag wou plegen op de Amerikaanse ambassade in ons land.  Hij werd al een tijdje gevolgd door de inlichtingendiensten. Wat hij precies wou doen of wat leidde tot zijn arrestatie is nog niet duidelijk. 

Zaterdagmiddag werd de man met Belgische nationaliteit opgepakt in het centrum van Brussel door de anti-terreurcel van de federale gerechtelijke politie. Hij werd al een tijdje gevolgd door de inlichtingendiensten omdat hij zich verdacht gedroeg. Hij zou ook sympathie hebben voor Islamitisch geïnspireerd terrorisme. Volgens de speurders zou hij op korte termijn hebben willen overgaan tot actie. Wat hij precies wou doen of wat leidde tot zijn arrestatie is nog niet duidelijk.

De man werd intussen aangehouden door de onderzoeksrechter voor  poging tot een aanslag in een terroristische context en het voorbereiden van een terroristisch misdrijf.

De man zelf ontkent de feiten. 

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal" gevolgd door een stand van zaken van Helen Goedgebeur:

Videospeler inladen...

Meest gelezen