Man die 5-jarig meisje doodreed krijgt opnieuw zware straf in beroep

De 22-jarige autobestuurder die in augustus vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte in Sint-Niklaas is veroordeeld tot zeven jaar cel en een rijverbod van elf jaar. Dat heeft de correctionele rechtbank in Dendermonde beslist. De rechtbank bevestigt daarmee de celstraf die de politierechtbank in Sint-Niklaas in eerste aanleg oplegde.

Het dodelijk ongeval gebeurde in augustus vorig jaar. De autobestuurder verloor de controle over het voertuig en reed drie voetgangers aan. De slachtoffers waren een moeder van 42 jaar en haar twee dochters van 8 en 5 jaar oud . Het jongste meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De overige slachtoffers werden levensgevaarlijk gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.  

Straf bevestigd

De bestuurder pleegde in eerste instantie vluchtmisdrijf, maar keerde kort daarna terug naar de plaats van het ongeval. Hij had daarenboven geen geldig rijbewijs en reed veel te snel. 

De politierechtbank van Sint-Niklaas in april veroordeelde de twintiger uit Nederland tot 7 jaar cel en een rijverbod van 8 jaar.  In beroep bevestigt de correctionele rechtbank van Dendermonde die straf en verzwaart het rijverbod naar 11 jaar. 

Meest gelezen