AP

Air Canada onderzoekt hoe slapende vrouw kon vergeten worden op "pikdonker en ijskoud" vliegtuig 

De Canadese vliegtuigmaatschappij Air Canada onderzoekt hoe cabinepersoneel mogelijk een slapende vrouw heeft vergeten en achtergelaten in een vliegtuig dat die dag geen vlucht meer op de planning had. Tiffani Adams beweert dat ze na een vlucht van Québec naar Toronto op 9 juni moederziel alleen wakker werd - nog vastgeriemd - in een pikdonker en ijskoud vliegtuig. "Ik word 's nachts nog altijd angstig wakker", vertelt Adams over haar ervaring.    

Adams doet haar verhaal via een Facebookpost van een vriendin. Ze zegt dat ze rond middernacht, een paar uur na de landing, wakker werd in een verlaten vliegtuig. Daarop belde ze een vriendin om te laten weten waar ze was, maar haar smartphone viel na een minuut uit. Adams probeerde haar mobieltje op te laden maar er was - uiteraard - geen stroom beschikbaar.

Adams slaagde erin een zaklamp te vinden in de cockpit en probeerde op die manier SOS-signalen te sturen en de aandacht te trekken. Intussen was de vrouw al compleet in paniek. Haar vriendin verwittigde de luchthaven telefonisch waarop Adams uiteindelijk werd gered door een verbaasde bagagemedewerker. Die vroeg meteen hoe ze het stelde en bood haar een rit met limousine aan richting hotel. Daar kon ze bekomen en overnachten.

Adams sloeg het aanbod af omdat ze zo snel mogelijk naar huis wilde. Ze omschrijft haar ervaring als vreselijk. "Sindsdien heb ik nog maar weinig geslapen. Ik ben bang dat ik ergens alleen ben, opgesloten op een donkere plaats." Vertegenwoordigers van Air Canada hebben de vrouw al twee keer gebeld en zich verontschuldigd.   

Meest gelezen