Via een gat in de muur de kluis van McDonald's kraken: bende opgerold die 50 inbraken deed over heel België 

Acht mannen van Kosovaarse afkomst werden aangehouden in een onderzoek naar een vijftigtal kluizenkraken over heel België. De bende maakte met zware middelen een gat in de muur of het dak van handelszaken en fastfoodrestaurants, en kwam zo rechtstreeks in het bureau waar de brandkast stond. 

In de nacht van zondag op maandag heeft de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde een bende opgerold die gespecialiseerd was in kluizen kraken. Ook de lokale politie en de Speciale Eenheden van de federale politie waren bij de actie betrokken.

Gat in dak of muur

Over heel België zou de bende sinds februari een vijftigtal inbraken hebben gepleegd in handelszaken en fastfoodrestaurants. De verdachten maakten met zware middelen een gat in het dak of de muur, waardoor ze rechtstreeks in het bureau terechtkwamen waar de brandkast stond.

Een spectaculaire techniek, zo toont de foto van een kraak in een filiaal van McDonald's in Nijvel (zie foto bovenaan). De bende zou ook kluizenkraken bij McDonald's in Overijse, Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek op zijn conto hebben. In Vilvoorde hadden ze het bijvoorbeeld ook gemunt op een Carrefour en een ICI Paris XL. 

De acht mannen, die in Grimbergen, Evere, Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node wonen, werden gearresteerd en voor de onderzoeksrechter gebracht, die besliste om hen aan te houden. 

Meest gelezen