AFP or licensors

Bouw van nieuwe brug in Genua officieel gestart

Zowat tien maanden na de instorting van een snelwegbrug in Genua is officieel de bouw van een nieuw viaduct gestart. In 2020 zal de brug worden ingewijd. 

Betonwerk voor het fundament van de eerste brugpijler was een eerste symbolische daad, zei de president van Ligurië, Giovanni Toti, bij de viering van het evenement. "Al het de voorbije maanden gedane werk wordt vandaag eindelijk concreet". Voor vrijdag staat het opblazen van de overgebleven pijlers van de ongeluksbrug gepland.

De heropbouw staat onder leiding van sterarchitect Renzo Piano die oorspronkelijk uit de Italiaanse havenstad afkomstig is. Verkeersminister Danilo Toninelli zei dat de inwijding van de nieuwe brug voor voorjaar 2020 is gepland.

Bij het instorten van de Morandi-brug kwamen op 14 augustus vorig jaar 43 mensen om. Ettelijke voertuigen zijn met hun inzittenden de dieperik ingestort. Het parket voert onderzoek naar twintig mensen en snelweguitbater Autostrade per l'Italia.

Meest gelezen