Het wordt/is snikheet. Water drinken is de boodschap.

Komende dagen halen we geen 30 graden meer, zaterdag opnieuw heet

Het was vandaag weer een snikhete dag. In de late namiddag liep de temperatuur in Ukkel op tot 32 graden. Vanaf morgen zou het op de meeste plaatsen iets minder warm worden, maar pas begin volgende week zou het kwik gevoelig zakken. Zaterdag wordt opnieuw een hete dag met temperaturen tot 33 graden.

Het kwik in Ukkel bleef dinsdag na 14 uur nog gestaag en traag klimmen tot uiteindelijk 32 graden. De hoogste maxima werden opgetekend in weerstations in Limburg (34,5 graden in Kleine Brogel) en de Antwerpse Kempen (34 graden in Retie). Het koelste was het aan zee. In Zeebrugge werd om 14 uur onder lichte bewolking een tussentijdse "frisse" 21,2 graden opgetekend.

Vanavond en -nacht wordt het licht bewolkt tot helder. Op het einde van de nacht kunnen er in het noordwesten van over de Noordzee lage wolkenvelden binnendrijven. De minima liggen tussen 16 graden aan zee en 21 graden in het zuiden van het land.

De koelte? Aan zee of tot maandag wachten

Vanaf morgen zouden de temperaturen iets dalen. Alleen in het zuidoosten van het land halen we nog 30 graden of meer. Maar aan de kust bijvoorbeeld zal het kwik blijven steken op 20-21 graden, door nevel die er de hele dag kan blijven hangen.

Ook donderdag en vrijdag is het het minst warm aan de kust (22-24 graden), terwijl de temperatuur in het zuidoosten kan oplopen tot een tropische 31 à 33 graden.

Ook tijdens het weekend zou het zeer warm blijven. Zaterdag gaan we weer vlot over de 30 graden. Maandag zal een maritieme luchtmassa boven ons land naar verwachting zorgen voor minder warm weer. Het zou dan wisselend bewolkt worden met maxima tussen 22 en 27 graden.

Bekijk hier "Het weer" met Bram Verbruggen:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen