"Minigorilla" gespot in Japan. Of toch niet?

Intussen al meer dan 9,5 miljoen keer bekeken op Twitter, en dat vooral omdat een vluchtige blik een andere indruk geeft dan wat er eigenlijk te zien is. Keitaro Simpson merkte onlangs op een trap in de Japanse stad Nagoya immers een vreemd ogend dier op dat er uitzag als een minigorilla. Of was het een vogel die de pose van een gorilla aannam? "In ieder geval zijn degenen die de beelden te zien krijgen erg verward", concluderen diverse nieuwsmedia intussen.

"Een vreemde video van een kraai die in Japan opgemerkt is heeft tot enige verwarring geleid op het internet. Het dier doet namelijk iets dat een beetje ongewoon is. Zittend op zijn vleugels lijkt het alsof de kraai een gorilla imiteert. En dus ontspon zich op het internet een debat wat er juist te zien was", aldus BBC News. Oordeelt u zelf:

Meer dan waarschijnlijk zou het gaan om een groot uitgevallen kraai die zat uit te rusten in het zonlicht en daarom zijn vleugels om zijn poten uitrekte. Dat werd in verschillende reacties met tekeningen als volgt verduidelijkt:

Of ging het toch om volgende uitzonderlijke exemplaren uit het dierenrijk?:

Meest gelezen