Nood aan een gesprek? Tele-Onthaal gaat non-stop door in de zomer

In de zomer lijkt het leven lichter, maar dat is niet voor iedereen zo. Bij mensen die het moeilijk hebben kan het gevoel van eenzaamheid juist groter worden, vooral bij jongeren. En net op dat moment is de vertrouwde professionele hulp met vakantie. Maar Tele-Onthaal blijft ook in de zomermaanden non-stop bereikbaar via de telefoon of de chat. 

Je slecht in je vel voelen stopt niet omdat het zomer is. Integendeel, juist omdat mensen in je omgeving blij en gelukkig zijn en genieten van de vakantie kan het gevoel van eenzaamheid nog groter worden bij mensen die verdrietig, angstig of depressief zijn.

Maar net op dat moment zijn de vertrouwde professionele hulpverleners met vakantie en zijn sleutelfiguren tijdelijk niet bereikbaar. Dan kan Tele-Onthaal een uitkomst bieden. Wie nood heeft aan een gesprek kan er via de telefoon of de chat ook in de zomermaanden terecht. Tele-Onthaal is dag en nacht bereikbaar, 24/7, zonder sluitingsuren of feestdagen, zonder afspraak en zonder wachtlijsten. 

Opmerkelijk is dat het thema eenzaamheid aan de chat, waar 68.8% van de oproepers jonger is dan 25 jaar, in de zomermaanden iets hoger ligt dan doorheen het jaar.

Tele-Onthaal ontvangt tijdens de zomermaanden ook iets meer oproepen van mensen die zich in crisis bevinden dan doorheen het jaar (24.1% aan de telefoon, 27.2% aan de chat). Juist omdat de vertrouwde professionele opvang in de zomer soms tijdelijk niet beschikbaar is, kan Tele-Onthaal een vangnet zijn om de moeilijke periode te overbruggen. 

Praten helpt. In 2018 heeft Tele-Onthaal zo’n 2.031.725 minuten geluisterd naar de verhalen van mensen die een gevecht voeren met angstige, verdrietige of sombere gevoelens. Dat komt neer op 294 telefoongesprekken en 39 chatgesprekken per dag.  

Tele-Onthaal is 24/7 gratis en anoniem bereikbaar via het telefoonnummer 106, en voor een chatgesprek via www.tele-onthaal.be elke avond van 18u tot 23u, en ook op woensdag- en zondagnamiddag. 

Meest gelezen