Prins Laurent opent dierendispensarium in Hasselt

Prins Laurent heeft in Hasselt een nieuw dierendispensarium geopend. Kansarme mensen kunnen er terecht om hun huisdier gratis medisch te laten verzorgen.

Huisdieren van minderbedeelden blijven vaak rondlopen met medische problemen, omdat de baasjes niet genoeg geld hebben om bij de gewone dierenartsen langs te gaan. In het dispensarium kunnen ze terecht voor de juiste zorgen. Maar er is meer: er wordt ook noodopvang voorzien, er is een voedselbank en ook vachtverzorging.

De Stichting Prins Laurent heeft nu al 5 dispensaria in heel België geopend, naast Hasselt zijn er ook dispensaria in Brussel, Gent, Seraing en Hornu. Het zijn kleine, goed uitgeruste dierenhospitaaltjes met ervaren dierenartsen aan boord. Prins Laurent was er zelf bij bij de opening in Hasselt: "'t Is niet alleen voor mij geweldig, maar ook voor degenen die het nodig hebben. De stad en de provincie hebben dat goed begrepen en hebben zich ook ingezet om van dit initiatief een succes te maken." De stad ondersteunt door het gebouw in de Jukstraat ter beschikking te stellen. De provincie Limburg heeft financieel gesteund in de aankoop van het materiaal. 

Huisdieren kunnen er terecht voor een consultatie, vaccinatie, medicatie, sterilisatie of een dringende chirurgische ingreep. Om in aanmerking te komen voor de verzorging zijn er enkele toelatingsvoorwaarden: een maximum maandloon, een bewijs van huisvesting en de gezinssamenstelling moeten worden voorgelegd aan de balie.

Meest gelezen