Processierups bezorgt Chiro jeuk en uitslag op het domein in Hofstade

Op het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade hebben ze last van processierupsen. Afgelopen weekend trok een meisjeschiro uit Sint-Katelijne-Waver naar Hofstade om er hun laatste chirozondag te vieren. Deze eindigde voor een aantal leden met huiduitslag en brandende jeuk.

Het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade heeft weer last van de eikenprocessierups. En dat is niet de eerste keer. Dat vertelt afdelingshoofd van het domein, Peter Janssens: "We hebben er niet ieder jaar last van, maar ze keren wel soms terug. Dat is een echte plaag." 

Laatste chirozondag

Voor het vieren van hun laatste chirozondag, trok meisjeschiro Elzenstraat uit Sint-Katelijne-Waver naar het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade. Maar wat begon als een mooie dag, eindigde een beetje in mineur. Vele leden en leiding gingen naar huis met jeuk en uitslag. Die kwam er toen ze schaduw zochten onder een boom, waar er eikenprocessierupsen zaten. Ze waarschuwen nu andere bezoekers van het domein voor de processierups. 

Situatie onderzoeken

Peter Janssens, afdelingshoofd van het domein, was nog niet op de hoogte van de melding: "Als wij een melding binnenkrijgen, gaan we de situatie bekijken. Als deze ernstig is dan contacteren wij een firma die de rupsen verwijdert. Wanneer ze minder ernstig is, dan plaatsen wij borden om de mensen te waarschuwen. Zo'n rupsen kunnen inderdaad zorgen voor jeuk en uitslag, dus we gaan de situatie zeker onderzoeken", vertelt hij. 

 

 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen