2019 WireImage

Sterretje Lexi Rabe (7) uit "Avengers: endgame": "Stop alstublieft met mij en mijn familie te pesten"

Actrice Lexi Rabe, die in de populaire film "Avengers: endgame" de dochter speelt van Iron Man, heeft op Instagram samen met haar ouders een video gepost. Daarin vraagt ze fans om het nodige respect te krijgen, want de druk als ze buiten komt, is groot. "Hi, ik ben amper 7 jaar oud en hang het soms uit", steekt Rabe meteen (h)eerlijk van wal.

Rabe is in de laatste "Avengers"-film Morgan Stark, het dochtertje van Tony Stark (gespeeld door Robert Downey Jr.) en Pepper Potts (Gwyneth Paltrow). Hoewel het gaat om een vrij kleine rol zegt Rabe toch een zinnetje dat blijft plakken bij het publiek. Wanneer haar vader haar in bed stopt en zegt: "I love you tonnes", reageert Rabe kinderlijk schattig met "I love you 3.000". 

Maar de druk die haar prille bekendheid meebrengt, ligt blijkbaar hoog. Vooral als Rabe en haar familie gewoon op straat wandelen. Fans reageren niet altijd even begripvol.

Bij de post op Instagram schrijft haar moeder Jessica dan ook: "Ze is een kind. Hou alstublieft jullie mening voor julliezelf, zodat ze normaal kan opgroeien." De moeder benadrukt dat ze huivert bij de gedachte dat haar dochter - zoals heel wat sterren - niet langer onbezorgd het huis kan verlaten.

Geef kinderen de vrijheid om het uit te hangen en nadien te leren uit hun fouten

Moeder Jessica

Rabe zelf zegt dat ze wel eens "vervelend" kan doen in het openbaar. Haar moeder verdedigt haar: "Soms lopen we van hot naar her, gestresseerd zoals iedereen om ergens op tijd te raken en dan doen we nors. We zijn niet perfect!"

In een andere post - met een foto van Tony Stark die met zijn hand kordaat "stop" uitbeeldt - vragen de ouders om negatieve commentaren op sociale media achterwege te laten. "Bescherm een kind. Roep pesten een halt toe", luidt het.  

Moeder Jessica benadrukt dat ze haar kinderen wel degelijk opvoedt. Als Rabe iets mispeutert, wordt ze daarop aangesproken en gestraft, maar niet openlijk in het openbaar. "Geef kinderen ook de vrijheid om het uit te hangen en om nadien te leren uit hun fouten."

Meest gelezen