Videospeler inladen...

Aanklager Mueller komt toch getuigen in Amerikaanse parlement

De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller zal volgende maand toch getuigen in het Huis van Afgevaardigden, over zijn onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. President Trump noemt het "presidential harassment".

Amerikaans speciaal aanklager Robert Mueller zal toch komen getuigen in het Huis van Afgevaardigden. De parlementsleden willen hem horen over zijn onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Mueller zal op 17 juli verschijnen voor twee commissies. 

Eind vorige maand gaf Mueller een verklaring over zijn onderzoek, hij zei toen dat de Russen wel degelijk tussenbeide kwamen om Trump te helpen. Maar bewijzen voor strafbare feiten had zijn team niet gevonden.  Op de vraag of het Witte Huis het gerecht al dan niet tegenwerkte wou hij niet antwoorden. 

Zijn houding leidde tot kritische reacties.  Veel Amerikanen vonden dat er te veel onduidelijkheid bleef over het rapport en dat het parlement de mogelijkheid moest krijgen om openbare vragen te stellen. Dat zal nu dus gebeuren, op vraag van democratische afgevaardigden.

President Trump reageerde met een korte Tweet: "Presidentiële intimidatie!" 

Videospeler inladen...

Meest gelezen