Baby levend en wel uit snikhete auto gehaald in Leuven, politie roept op waakzaam te zijn

In het centrum van Leuven in de Sint-Michielsstraat is vanmiddag een baby van 11 maanden uit een snikhete auto gehaald. Het waren voorbijgangers die de baby zagen zitten, zij verwittigden meteen de hulpdiensten.

De politie kwam ter plaatse en sloeg een ruit van de auto stuk om het kindje te bevrijden. "We kregen een melding van een baby in een geparkeerde auto. Het ging om een baby van 11 maanden in een kinderzitje. De auto was slotvast. We zijn zo snel mogelijk ter plaatse gekomen om de baby te bevrijden", vertelt Nicolas Del Piero van de Leuvense politie. 

De baby werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht maar is niet gewond. De papa van het kindje was vergeten de baby af te zetten in de crèche. "Voor de ouders was dit een grote shock. We onderzoeken de situatie nu verder en hoe lang het kind precies in de auto heeft gezeten. Alles wijst erop dat het gaat om een spijtig accident. We verwijten de ouders niets maar willen de situatie wel uitklaren." 

De politie van Leuven vraagt nogmaals om bij dit warme weer geen kinderen of dieren achter te laten in de auto. "Het is onverstandig om kinderen en dieren in de auto achter te laten met deze temperaturen. Als een auto in de zon staat, is het in de auto vaak tien graden warmer dan daarbuiten. Gelukkig is er vandaag niets ergers gebeurd. Dit is een enorme waarschuwing voor iedereen. Let goed op en laat zeker niemand achter in de auto", aldus Del Piero. 

Meest gelezen