Videospeler inladen...

Belgische speurders naar Australië om mee te zoeken naar vermiste Théo Hayez

Belgische speurders vertrekken binnenkort naar Australië om mee te zoeken naar Théo Hayez, de Belgische jongeman die al ruim drie weken vermist is. Het Belgische onderzoeksteam bestaat uit een agent van de Cel Vermiste Personen en twee agenten van de federale gerechtelijke politie Halle-Vilvoorde. Zij vertrekken morgen of begin volgende week.

De 18-jarige Théo Hayez uit Oudergem verdween op 31 mei in Australië, waar hij op reis was. Hij werd het laatst gezien toen hij een nachtclub in Byron Bay verliet, in Nieuw-Zuid-Wales in het uiterste oosten van Australië. 

De zoekacties in Australië zijn voorlopig stopgezet in afwachting van een concreet spoor. Het onderzoek wordt wel voortgezet.

Volgens woordvoerster Sarah Frederickx van de federale politie is er nog hoop op een goede afloop. "We stoppen niet met zoeken, vandaar ook dat we op eigen initiatief naar Australië gaan. We willen alles uit de kast halen om een doorbraak te krijgen in het onderzoek."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen