2018 Getty Images

Bill Cosby (81) gaat in beroep tegen veroordeling voor seksueel misbruik

De Amerikaanse acteur en stand-upcomedian Bill Cosby (81)  heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling voor seksueel misbruik. Cosby kreeg vorig jaar 3 tot 10 jaar cel voor feiten die hij in 2004 pleegde. De voormalige tv-ster zit momenteel in de gevangenis. 

Bill Cosby werd in maart 2018 door een jury in de staat Pennsylvania schuldig bevonden aan seksueel misbruik van Andrea Constand die hij had gedrogeerd. Zij was 1 van de zowat 60 vrouwen die Cosby van seksueel misbruik hadden beschuldigd.

De acteur kende vijf maanden later ook zijn straf: de rechter gaf hem 3 tot 10 jaar cel. Een effectieve straf, dat wil zeggen dat Cosby momenteel werkelijk in de gevangenis zit. Hij had om zijn vrijlating op borgtocht gevraagd, maar de rechter stemde niet toe. Cosby zou "mogelijk nog een gevaar voor de maatschappij vormen", ondanks zijn hoge leeftijd.

Cosby's advocaten maakten nu bekend dat ze beroep hebben aangetekend. Zij stellen onder meer dat vijf getuigenissen van andere vrouwen niet overeenstemmen met de getuigenis van Andrea Constand. 

Na zijn veroordeling maakte VRT NWS een video met een overzicht van de carrière van Cosby en zijn neergang. Die kan u hier herbekijken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen