Nieuwe burgemeester van Rotselaar is klaar voor zijn "eerste" Rock Werchter

In Rotselaar arriveren vandaag de eerste festivalgangers van Rock Werchter. Het festival begint pas morgen, maar de campings openen vandaag al. Het muziekfestival is één van de drukste periodes van het jaar voor Rotselaar. Dit jaar is het voor 't eerst de beurt aan de nieuwe burgemeester Jelle Wouters (CD&V) om alles in goede banen te leiden.

Voor de festivalgangers betekent Rock Werchter vier dagen lang feest. Maar voor de burgemeester van Rotselaar betekent dat vier dagen lang werken en weinig slapen. 24 jaar lang heeft de vorige burgemeester, Dirk Claes (CD&V), ervoor gezorgd dat alles rond Rock Werchter vlot verliep, en nu is het voor het eerst Jelle Wouters die de touwtjes in handen heeft. "Ik heb er ongelooflijk veel zin in", vertelde een enthousiaste burgemeester Wouters vanochtend aan Radio 2 Vlaams-Brabant. In het verleden was Wouters zelf een festivalganger en dat ziet hij alleen maar als een voordeel. "Uit die ervaring kan ik dingen halen om het nog beter te doen. Ik heb hier lang naar uitgekeken, ik zie dit echt als een uitdaging."

Van Chirofestival tot wereldfestival

Rock Werchter is gegroeid uit een Chirofestival en dat maakt dat het nog steeds verankerd is met het verenigingsleven in Werchter. Maar het is ieder jaar wel weer even aanpassen, volgens burgemeester Wouters. "Doorheen het jaar zijn er 17.000 inwoners en tijdens het festival lopen er in en rond Werchter zo'n 100.000 mensen rond. Da's altijd even wennen."

Voorbereiding

De vuurdoop als festivalburgemeester heeft Wouters al gehad op Werchter Boutique. "Dat was een fijne voorbereiding. Het eendaags festival is heel rustig verlopen en was een perfect voorproefje van het echte werk."

"Naast de grote tourbussen van wereldsterren stond de kleine mobilhome van onze burgemeester"

Blijven slapen op het festival doet burgemeester Wouters niet. Zijn voorganger Dirk Claes deed dat wel. "Zijn mobilhome stond tussen de grote touringbussen van wereldsterren. Ik ben er vaak geweest, maar zelf woon ik op tien minuten fietsen van het festival, dus hoef ik dat niet te doen. Bovendien is dat met de moderne technologie niet meer nodig. Ik ben trouwens ook van plan om zoveel mogelijk op de festivalweide aanwezig te zijn. Af en toe zal ik eens een paar uurtjes thuis gaan slapen, maar mijn gsm laat ik aanstaan natuurlijk."

Optredens meepikken

Burgemeester Wouters hoopt ook een aantal optredens mee te pikken. "Ik kijk uit naar onder andere Mumford & Sons, Kylie Minogue en Beirut", vertelt Wouters. "Maar wellicht wordt het niet simpel om ze allemaal te kunnen zien."

Meest gelezen