Buurtbewoner die zwembad wil poetsen, veroorzaakt chloorwolk boven wijk in Tervuren

In Tervuren is gisterenavond een irriterende chloorwolk ontstaan. Een buurtbewoner wilde zijn zwembad poetsen, maar hij goot twee poeders bij elkaar en dat veroorzaakte een chemische reactie. De brandweer kwam er bij en heeft alles kunnen neutraliseren. Na een uurtje was alle gevaar geweken.

De Sterrebeeklaan in Moorsel bij Tervuren werd dinsdagavond getroffen door een chloorgaswolk. Bij het onderhoud van het zwembad van een villa liep het mis. De eigenaar voegde twee chemische producten bij elkaar, die nooit gemengd mogen worden. Daarop ontstond een gaswolk van chloor.

De eigenaar verwittigde de  brandweer die massaal ter plaatse kwam. Kapitein Geert Denijn: "De brandweer van Leuven, Diest en Overijse hebben samengewerkt. Eerst hebben we metingen gedaan. Daarna heeft een ploeg, beschermd met gaspakken, de chemische verbinding geneutraliseerd met kalkmelk. Na een uurtje was alles onder controle."

Middernacht

De mensen in de buurt moesten even hun ramen en deuren gesloten houden. "Het chemisch effect heeft niets te maken met de tropische temperaturen, maar het is wel zo dat mensen meer bezig zijn met hun zwembad en dan gebeurt zoiets." 

Meest gelezen