Toen Julie de nieuwe liefde van Ross in "Friends" werd: "Ik werd ronduit uitgejouwd!"

Op het moment dat Rachel het in de Amerikaanse tv-serie "Friends" helemaal zag zitten om haar liefde aan Ross te betuigen, bracht die laatste na een reis in China een nieuw liefje mee, collega-paleontologe Julie. Hoe sympathiek ze ook was, voor Rachel was ze onmiddellijk "a manipulative  bitch". Ook het publiek dat de studio-opnames bijwoonde kon haar maar matig smaken. Zo vertelde actrice Lauren Tom, die de rol van Julie in het 2e seizoen van “Friends” vertolkte, in een interview met de Amerikaanse nieuwswebsite Today. De hatelijke reacties die ze kreeg, had ze alvast niet verwacht.

Lauren Tom, intussen 57: "Ik was helemaal niet voorbereid op de hoeveelheid giftige reacties die ik van het publiek dat de opnames bijwoonde kreeg. De rol die ik speelde werd ronduit uitgejouwd door hen. Terwijl ik er intussen alles aan deed om emotioneel niet gekwetst te worden. Dus moest ik ervoor zorgen dat het me niets deed."

"Rationeel begreep ik dat het de bedoeling van het publiek was om de kant van Rachel te kiezen. Zelfs ik koos de kant van Rachel, tot op zekere hoogte, enkel en alleen omdat ik zo’n fan van de serie was."

"Ik vind nog altijd dat Ross uiteindelijk voor Julie had moeten kiezen. We zouden zo gelukkig geworden zijn met onze katten. Al ben ik er eerder van overtuigd dat ze met Russ (een tijdelijke vriend van Rachel die als twee druppels water op Ross lijkt, red) in zee zou gegaan zijn. Wat ook geen slechte keuze zou geweest zijn."

"Ja, ik word nog altijd herkend, tot 5 keer per week. Als ik over straat loop, is er altijd wel iemand die vraagt: "Zat jij niet in "Friends"?" Ik vind het geweldig dat men de serie blijft heruitzenden, want zo blijf ik binnen het gezichtsveld van jongere mensen. Ik ben echt wel blij dat de serie de tand des tijds doorstaan heeft. En dat jongeren zich nog altijd herkennen in de rollen die gespeeld worden."

"Aan het begin aan mijn carrière hoopte ik een serieuze actrice te worden. Terwijl ik uiteindelijk het bekendst werd door mijn rol in "Friends". Wie me aanspreekt, wil vooral weten of Ross goed kon kussen. Daarmee is alles gezegd. En ja, hij kan goed kussen!"

Meest gelezen