Vertraging bij PostNL door warme weer ook voelbaar in België

Door de hitte en een opvallende stijging in het aantal bestellingen zijn er vertragingen bij pakjesbezorger PostNL. Ook in België is de vertraging te voelen, onder andere bij Bol.com.

Wie deze week een pakje van PostNL verwacht, zal wellicht nog even geduld moeten hebben. Door de aanhoudende warmte en een stijging van het aantal bestellingen krijgt de bezorgdienst een deel van de kleinere pakketten niet op tijd afgeleverd. Die zullen een ongeveer een dag later dan de beloofde bezorgdatum afgeleverd worden. Ook bij Bol.com is de vertraging merkbaar. 

Volgens Lies Florentie, woordvoerder van PostNL België, ligt de vertraging grotendeels aan het warme weer: "De werknemers in de sorteerdepots werken door het warme weer aan een lager tempo. Om hun gezondheid niet in het gedrang te brengen worden meer drankpauzes ingelast en worden er ijsjes uitgedeeld." 

Meer bestellingen

Ook de enorme stijging van bestellingen zorgt dus voor vertragingen. "Door de lange weekends en de zomerdagen wordt er veel meer besteld", bevestigt Lies Florentie. "Vooral zomerbenodigdheden zoals tuinmeubilair, waterspeelgoed en ventilatoren worden nu massaal aangeschaft." 

De vertraging zou tegen het einde van de week verholpen moeten zijn. Wie zich afvraagt waar zijn of haar pakje blijft, kan beroep doen op de Track & Trace van PostNL, die up-to-date gehouden wordt. Ook de website van Bol.com geeft actuele informatie bij bestellingen die vertraging oplopen en informeert klanten over voorwerpen die wat later verzonden zullen worden.

Meest gelezen