Videospeler inladen...

Belgische en Nederlandse marine blazen vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog van 1.000 kilo op

De Belgische en Nederlandse marine hebben vandaag in een gezamenlijke mijnenruimoperatie een 1.000 kilo zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog vernietigd. De bom moest baan ruimen voor de toegangsroutes naar de havens van Antwerpen en Gent. De opruimactie leverde spectaculaire beelden op.

Het Kanaal en de Noordzee kennen dagelijks meer dan 1.000 scheepsbewegingen. Het is een van de drukst bevaren zeeroutes ter wereld. 85 procent van alle goederen die België bereiken, komt via de zee. 

De Belgische en Nederlandse marine werken sinds jaar en dag samen om alle belangrijke toegangsroutes vrij te houden van alle mogelijke springtuigen die daar nog frequent aangetroffen worden. Het zijn de laatste restanten uit de beide wereldoorlogen.

Bekijk hier de spectaculaire beelden van de ontploffing:

Videospeler inladen...

Meest gelezen