"Ze wilde voelen hoe het is om iets stouts te doen"

Het was even schrikken voor Josie Birds toen afgelopen zaterdag 2 politieagenten voor haar deur stonden, haar in de boeien sloegen om haar vervolgens mee te nemen naar het politiebureau. De 93-jarige vrouw, moeder van 6 kinderen, 20 kleinkinderen en 28 achterkleinkinderen, uit Manchester werd immers beschuldigd van winkeldiefstal. Maar Birds ontkende in de betreffende winkel ook maar aanwezig te zijn geweest. Na een intense ondervraging op het politiebureau volgden dan toch thee en cake. Het was immers de wens van de vrouw om "eens iets stouts mee te maken in haar leven". De foto’s van haar "arrestatie" gaan intussen viraal.

"Enkele weken geleden kregen we het verzoek om iemands grootmoeder te arresteren en haar mee te nemen naar het politiebureau voor ondervraging. Het was nog een van haar wensen op haar ‘bucket list’.  Ze wilde eens ervaren hoe het voelde om aan de verkeerde kant van de wet te staan. Omdat het ons weinig tijd kostte, zijn we op het voorstel ingegaan en hebben we deze vrouw een blij moment bezorgd", aldus een woordvoerder van de politie.

Ze heeft altijd haar best gedaan om goed te doen, zo beweert ze toch zelf

Kleindochter Pam Smith op nieuwswebsites The Guardian en BBC News: "De politie heeft een oude vrouw erg gelukkig gemaakt. Ze wilde aan den lijve voelen hoe het is om iets stouts te doen. Haar gezondheid is niet meer optimaal en ze wilde iets dergelijks nog meemaken, nu ze nog gezond genoeg is om er ten volle van te kunnen genieten. Ze heeft altijd haar best gedaan om goed te doen, zo beweert ze toch zelf, en wilde nog iets onvergetelijks meemaken. Ze is een echte vedette."

"Dat ze gearresteerd werd, nog daaraan toe, maar haar in een cel steken, dat vonden we toch een brug te ver. Daar hebben we de grens getrokken. Al wilde zij dat ook wel ervaren." Uiteindelijk werd de vrouw na "een streng verhoor" getrakteerd op thee en cake.

Hier beneden kunt u een aantal foto’s van de "arrestatie" bekijken:

Meest gelezen