Videospeler inladen...

10 tips om uw mond gezond te houden, van de eerste "mondhygiënisten" van het land

Deze week zijn in Vlaanderen de eerste "mondhygiënisten" afgestudeerd. Zij zullen tandartsen bijstaan in hun praktijk, en ook in CLB's en woonzorgcentra voor ouderen advies geven om de mondzorg te verbeteren. Voor u hebben ze alvast tien tips klaar om uw mond gezond te houden. 

Bachelor in de Mondzorg. Dat mogen 36 studenten van de Hogeschool UCLL in Leuven en 31 van de Arteveldehogeschool in Gent sinds deze week achter hun naam zetten. Zij zullen als eerste "mondhygiënisten" van het land bijstand verlenen aan tandartsen, kunnen de mondhygiëne van de patiënten evalueren en mogen bijvoorbeeld ook tandsteen verwijderen. Op dat vlak verschillen ze bijvoorbeeld van tandartsassistenten. Daarnaast zullen mondhygiënisten ter plaatse gaan in onder andere woonzorgcentra en CLB's, om advies te geven om de mondzorg te verbeteren.

Mondhygiëne is belangrijk, want infecties in de mond kunnen er op termijn voor zorgen dat patiënten hun tanden verliezen. Maar ook simpelweg een slechte adem kan al gevolgen hebben voor uw sociaal contact. Met een goeie mondhygiëne kan u al heel wat kwaaltjes voorkomen. En, zo weet u: voorkomen is steeds beter dan genezen. Daarom komen de docenten van de richting Mondzorg in Leuven met tien tips om uw mond gezond te houden: 

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen