Acteurs "Nachtwacht" getroffen door processierupsen

Jeuk, uitslag en vervelende bultjes op je armen en benen. Het zijn herkenbare kwalen voor wie ooit in de buurt kwam van de processierups. Ook de acteurs en medewerkers van de nieuwe "Nachtwacht"-film kunnen erover meespreken. "Iedereen op de set heeft er last van", vertelt Gio Kemper op Radio 2 Antwerpen.

De start van de zomer is traditioneel de periode waarin de processierupsen toeslaan. De kleine haartjes van het beestje veroorzaken irritatie aan onze huid. Ook bij de acteurs en medewerkers van de nieuwe film van "Nachtwacht". "Mijn hele arm stond vol rode vlekken en het jeukte verschrikkelijk", vertelt acteur Gio Kemper in "Start Je Dag".

"Nu gaat het al een beetje beter, maar echt iedereen op de set had jeuk aan de armen, schouders of nek. Dat heb je met opnames buiten in de bossen" zegt Kemper, die in "Nachtwacht" weerwolf Wilko speelt.

De filmploeg had niet meteen door dat de jeuk veroorzaakt werd door de processierups. "Vooral onze make-upartiest was er erg aan toe. Zij stond vol gigantische rode vlekken en kreeg het heel heet waardoor ze besloot om naar de dokter te gaan. Op die manier kwamen we te weten dat we allemaal zoveel jeuk hadden door dat kleine rupsje. Gelukkig ging het snel beter met wat zalf en pillen." 

De opnames voor de tweede film van de populaire fantasyreeks van Studio100 en Ketnet zijn nog volop bezig. Hieronder zie je de eerste beelden, met onder anderen Maaike Cafmeyer en Steven Van Herreweghe in een opvallende bijrol als elf.

"Het Duistere Hart" kan je vanaf 11 december 2019 in de bioscoop bekijken.

Meest gelezen