ALF met zijn adoptievader linksonder.

Acteur Max Wright, die de harige en kattenverslindende "ALF" telkens een preek gaf, overleden 

De Amerikaanse acteur Max Wright is overleden. De naam zegt u wellicht weinig, maar zijn rol misschien wel: hij was de man die de "adoptievader" van het buitenaardse wezen ALF speelde in de gelijknamige komische reeks. Wright verloor zijn jarenlange strijd tegen kanker en werd 75 jaar.

De tv-serie "ALF" liep van 1986 tot 1990 en draaide rond het harige buitenaardse wezen ALF dat op aarde belandt en liefdevol wordt opgenomen in het gezin van Willie Tanner (rol van Max Wright).

Tanner en de vrij nonchalante ALF botsten vaak. Hij gaf ALF altijd een preek omdat die zijn verlangen naar katten moeilijk kon onderdrukken, zijn lievelingseten en een ware delicatesse op ALFs planeet Melmak.

Wright was in het echte leven niet bepaald gediend met de rol. In interviews stak hij niet onder stoelen of banken dat hij het absoluut niet fijn vond op de set en dat hij blij was toen de serie eindigde.

Wright was ook te zien in andere series als "Cheers" en "Friends". In "Friends" was de acteur in de eerste afleveringen Terry, de manager van het bekende koffiehuis Central Perk. Wright was al een hele tijd ziek. In 1995 kreeg hij de diagnose van lymfeklierkanker.

Het gezin Tanner.

Meest gelezen