Antwerpse politie ontdekt twee verborgen kamers met duizenden namaakspullen

De Antwerpse lokale politie heeft de voorbije weken in twee verschillende winkelpanden in de wijk 2060 geheime ruimtes gevonden met grote hoeveelheden namaak-luxekledij erin. Duizenden kledingstukken en schoenen werden in beslag genomen.

De eerste vondst gebeurde enkele weken geleden al, toen een wijkteam en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) een tweedehandswinkel in de Stuivenbergwijk controleerden. Medewerkers van de politie hadden er eerder drie mannen achteraan in de zaak van achter een rek zien stappen, maar zagen daar niet meteen een deur. De controle toonde aan dat er een verborgen toegang aanwezig was. In de ruimte daarachter troffen de speurders een illegaal winkeltje met namaakspullen van luxemerken aan.

Bij een controle enkele weken geleden vond de politie een verborgen toegang achter een rek in een tweedehandswinkel in de Stuivenbergwijk (links). Achter de wand vonden ze een zeer grote hoeveelheid namaakkledij van luxemerken (rechts).

Ook in een andere winkel in Antwerpen-Noord vond de politie heel wat namaak. De bal ging aan het rollen tijdens het verhoren van een minderjarige die was opgepakt en opvallende luxekledij droeg. Het bleek om namaak te gaan. Verder onderzoek leidde de politie naar een winkel, waar deze week dan ook een huiszoeking werd georganiseerd. Daarbij ontdekte de politie een valse wand, met daarachter zowat 3.000 namaakspullen van luxemerken en labels die gebruikt worden om valse merktekens aan te brengen op kledingstukken.

Meest gelezen