Bondgenotenlaan Leuven 4 zaterdagen lang verkeersvrij

De Leuvense Bondgenotenlaan wordt vanaf zaterdag 29 juni vier opeenvolgende zaterdagen volledig auto- en busvrij. Je zal dus van het Justus Lipsiusplein tot aan de Grote Markt kunnen wandelen en winkelen zonder auto's en bussen in de buurt.

"Op vraag van de handelaars wordt de Bondgenotenlaan vier zaterdagen lang autovrij. Er zullen ook geen bussen rijden. Onze inwoners en bezoekers kunnen zo vrij flaneren en genieten van de binnenstad. Het busvervoer zal nog rijden tot aan het Justus Lipsiusplein en zal daar dan naar beneden rijden", zegt burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A).

Binnenstad aantrekkelijk maken

De bedoeling is om van de Bondgenotenlaan een aangenamere winkelstraat te maken. De handelaars hopen zo ook een beter alternatief te zijn voor het onlinewinkelen. "Wij proberen - in nauw overleg met onze handelaars - om onze binnenstad zo aantrekkelijk en fijn mogelijk te maken. Dit is één van de mogelijke ingrepen die kan helpen. We hopen zo extra bezoekers aan te trekken omdat de stad nog aangenamer zal zijn. Dat is voor onze winkels, cafés en restaurants een goede zaak."

Pendeldienst 

Er zal wel een gratis elektrisch wandelbusje door de Bondgenotenlaan rijden en een parkeeruitbater uit de buurt zorgt ook voor een pendeldienst met een elektrisch golfkarretje. Na de zomer wordt het project geëvalueerd en bekijkt de stad of de Bondgenotenlaan permanent verkeersvrij wordt of niet.

Meest gelezen