Bosbrand in Catalonië verwoest 3.500 hectare bos

Een honderdtal brandweermannen zijn woensdag opgeroepen voor een bosbrand in Catalonië, in het noordoosten van Spanje. Het vuur verwoestte al 3.500 hectare, maakte de regionale regering bekend.

De brand brak om 14.30 uur uit in de buurt van de gemeente Torre del Espanol. Het vuur verspreidde zich snel door de stevige wind en de hoge temperaturen, die opliepen tot 35 graden.

Een twintigtal mensen werden geëvacueerd en verschillende wegen werden afgesloten. Vijftien brandbestrijdingsvliegtuigen werden ingezet om de brandweer te helpen de brand onder controle te krijgen.

Volgens de Catalaanse regionale minister van Binnenlandse Zaken Miquel Buch heeft de brand 3.500 hectare verwoest in 6 uur tijd en dreigt nog eens 20.000 hectare verwoest te worden als het vuur niet onder controle geraakt. Hij liet op Twitter weten dat het 20 jaar geleden is dat de regio geconfronteerd werd met een bosbrand van die omvang.

De brand brak uit door de warmte die veroorzaakt is door de warme Saharawinden. Donderdag en vrijdag worden in Frankrijk, Spanje en Griekenland temperaturen van boven de 40 graden verwacht.

Meest gelezen