CD&V duidt Sabine de Bethune aan als gecoöpteerd senator

CD&V heeft Sabine de Bethune voorgedragen als gecoöpteerd senator. Dat hebben de Vlaamse christendemocraten vanavond meegedeeld. De partij mag één gecoöpteerd senator aanduiden.

Eerder was al afgesproken binnen de algemene vergadering van CD&V dat een eventuele coöptatie naar de Brusselse lijsttrekker voor het federale parlement zou gaan.

De Bethune is geen onbekende voor de Senaat. Ze zit sinds 1995 in de vergadering en werd er in 2011 ook voorzitter. In 2014 werd ze verkozen als Vlaams parlementslid. In die hoedanigheid belandde ze de voorbije vijf jaar opnieuw in de Senaat, toen als deelstaatsenator.

Als politica concentreert Sabine de Bethune zich op vrouwenrechten, arbeid en gezin en de noord-zuidverhoudingen. Ze is de dochter van Emmanuel de Bethune, oud-burgemeester van Marke en Kortrijk. Haar betovergrootvader Jean-Baptiste de Bethune was architect in de 19e eeuw en wordt beschouwd als de belangrijkste vertegenwoordiger van de neogothiek in ons land.

Meest gelezen