Videospeler inladen...

Duizendtal passagiers vertrekt zonder bagage op Zaventem

Op de luchthaven van Zaventem zijn zo'n duizend reizigers op vakantie moeten vertrekken zonder koffers. Dat komt omdat er vanmorgen een probleem was met één van de bagagebanden. Die was overbelast, en om een echte panne te voorkomen, werd er anderhalf uur lang géén bagage op gelegd. Ondertussen is het probleem opgelost, maar 1.400 koffers raakten niet op het juiste vliegtuig.

Een aantal reizigers moesten vanmorgen hun koffers naar een andere bagageband brengen, nadat één van die banden overbelast geraakte. De getroffen passagiers moesten daardoor tien tot twintig minuten wachten om hun bagage in te checken. 

Een man uit Rotselaar moest zijn koffer naar een andere bagageband brengen vertelt hij aan VRT nieuws. "Ik heb een kleine tien minuten moeten wachten en alles was in orde. Ik hoop natuurlijk dat mijn bagage wel nog mee kan met het vliegtuig."

Een andere reiziger heeft weinig informatie gekregen en wist niet wat er precies aan de hand was. "We hebben zo'n 20 minuten moeten wachten", zegt een man uit Mechelen die naar Tunesië vliegt. "Ze zijn nu de bagage manueel aan het meenemen. Ik heb daar niet veel problemen mee. Twintig minuten wachten en onze koffers raken toch op het vliegtuig."

Anderhalf uur lang werd er geen bagage meer op de band geladen, tussen 9.30 uur en 11.00 uur vanmorgen. Vooral passagiers van Brussels Airlines vertrokken zonder hun koffer. Ondertussen is het probleem van de baan. Het grootste deel van de bagage wordt vandaag nog nagestuurd, laat Brussels Airport weten. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen