Videospeler inladen...

Festivalweide van Rock Werchter opnieuw vrijgegeven na interventie voor processierups, waakzaamheid blijft

Op Rock Werchter heeft de brandweer korte tijd een klein deel van de festivalweide ontruimd na meldingen over de aanwezigheid van de processierups. Ondertussen zijn de rupsen verwijderd en is dat stuk van de weide opnieuw toegankelijk. "We hebben geen weet van mensen met brandwonden", klinkt het bij de brandweer. Al blijven ze wel waakzaam, omdat er meldingen blijven komen.

De organisatie van muziekfestival Rock Werchter had preventief nesten van de processierups laten verwijderen. Toch werd een paar uur na het openen van de weide een vijftiental kleine nesten opgemerkt door de securitydienst van het festival. Een stuk van de weide bij het randpodium The Barn werd tijdelijk afgesloten en ook op de campings werden nesten ontdekt. 

De brandweer werd gecontacteerd en kwam meteen ter plaatse. Vervolgens controleerde de brandweer boom per boom op de aanwezigheid van de processierups en brandde ze weg. "De ingreep duurde een halfuurtje", zo zegt Eric Haesevoets, sergeant-majoor bij de brandweer van Vlaams-Brabant Zone Oost. Inmiddels zijn zowel op de weide als op de campings de nesten vernietigd en is alles opnieuw toegankelijk voor de festivalgangers.

Bekijk hieronder de ingreep van de brandweer op de festivalweide (en lees verder onder de video): 

Videospeler inladen...

Tot nu toe meldden zich geen mensen die uitslag op de huid hebben opgelopen door de rupsen. Jelle Wouters (CD&V), burgemeester van Rotselaar: "Er zijn voor zover bekend geen klachten van festivalgangers binnengelopen. Dankzij de snelle interventie van de brandweer is het probleem meteen opgelost."

Dankzij de snelle interventie van de brandweer is het probleem meteen opgelost 

Jelle Wouters (CD&V), burgemeester van Rotselaar

Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) is op werkbezoek op het festival en zegt dat de organisatie goed heeft gereageerd. "Ze hebben de zaken onder controle", zegt hij. "De rupsen zullen een schitterend festival niet in de weg staan."

De hulpdiensten en de organisatie blijven de situatie op de voet volgen. Bij de brandweer wordt benadrukt dat ze erg waakzaam zijn.

Bekijk hieronder de reportage uit Het Journaal: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen