Videospeler inladen...

Franse gangster Marc Bertoldi veroordeeld als mededader van diamantroof Zaventem

De Franse gangster Marc Bertoldi is door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld als mededader van de spectaculaire diamantroof op de luchthaven van Zaventem, nu 6 jaar geleden. Opvallend: Bertoldi werd beschouwd als het brein achter de overval, maar de rechtbank volgde dat niet. 

Marc Bertoldi werd door het Openbaar Ministerie beschouwd als hét brein achter de spectaculaire diamantroof op Brussels Airport in 2013. De buit was duizelingwekkend: 37 miljoen euro aan diamanten en tot op de dag van vandaag is de buit nog niet volledig teruggevonden.

Maar de correctionele rechtbank volgde het Openbaar Ministerie niet en veroordeelde Bertoldi enkel als mededader, omdat hij een deel van de gestolen diamanten verkocht. Volgens de rechtbank was de man dus niet betrokken bij de uitvoering van de overval en was hij ook niet het brein achter de operatie. Bertoldi krijgt nu 5 jaar cel en een boete van 6.000 euro voor lidmaatschap van een criminele organisatie, mededaderschap en witwassen. 

Bertoldi is de enige die veroordeeld werd in deze zaak. Eerder stonden in dezelfde zaak al 18 andere verdachten terecht, maar zij werden alle 18 vrijgesproken. Het parket ging wel in beroep tegen die beslissing.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen